Det var inte kärlek

DET VAR INTE KÄRLEK

FÖRESTÄLLNING

En skådespelerska. En musiker.

En monolog till offret, förövaren och medmänniskan.


Genom musik och teater informerar och upplyser vi kring våldtäkt. Vi skildrar berättelser från olika våldtäktsfall samt belyser tankar och känslor som kan uppstå i samband med att ha blivit utsatt. Vårt fokus är att tvätta bort skammen från offret.


Föreställningen hade sin premiär i februari 2017 och sen dess har vi spelat på folkhögskolor och gymnasium runt om i Sverige.

WORKSHOP 

Tillsammans lär vi oss att identifiera skillnaderna mellan sex och våldtäkt.


Våldtäkt är när en person utnyttjas eller tvingas göra något sexuellt mot sin vilja - men gränsen mellan sex och våldtäkt och är inte alltid tydlig. Workshopen innehåller värderingsövningar där vi i mindre grupper arbetar med att tydliggöra gränsen mellan okej och inte-okej.

 

Under workshopen finns även tid för reflektion och eftertanke. Vi strävar efter att skapa ett rum där alla deltar efter egen förmåga.

På scen Maria Hidman, Viktoria Ahlman

Manus & musik Maria Hidman, Viktoria Ahlman

Workshoputvecklare Anna Johansson-Dahl

Speltid 60 minuter inkl. workhop

Målgrupp årskurs 7 - gymnasiet

Elektronik Mixerbord & högtalare med ingång för sång, gitarr och dator.

Scen Minst 3*2 meter, spelar i blackbox eller aula

Max antal elever/föreställning 40

OM OSS

Teater Revansch är ett scenkonstkompani som bildades 2016. Vi spelar föreställningar nationellt men har vårt säte i Västerås. Idag har två aktiva föreställningar: "Det var inte kärlek" och "Ska vi leka?". Vår metod är att använda teater, dans och musik kombinerat med workshops. Utöver föreställningar och workshops arbetar vi även med kulturprojekt inom skola.

KONTAKTA OSS


            Email: teaterrevansch@gmail.com

            Telefon: 073-919 35 41

© Copyright. All Rights Reserved.